Τι είναι η λεμφική μάλαξη / λεμφικό μασάζ —
λέμφος

Η λέμφος είναι μια ρευστή ουσία, η οποία κυλάει μέσα στα λεμφαγγεία και είναι αυτή που ενώνει το λεμφικό σύστημα με την αιματική κυκλοφορία, ενώ συγχρόνως μεταφέρει και απομακρύνει επικίνδυνες εξωγενείς πρωτεΐνες ( π.χ. ιοί, βακτήρια) βοηθώντας έτσι την άμυνα του οργανισμού.

λεμφικό σύστημα

Το λεμφικό σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, καθώς είναι αναπόσπαστo κομμάτι του ανοσοποιητικού συστήματος και λειτουργεί, μέσω των λεμφαδένων, σαν πρώτο εμπόδιο εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό.

λεμφικό μασάζ - τεχνικές λεμφικής παροχέτευσης

Μέσω της λεμφικής μάλαξης, λοιπόν, η λέμφος που είναι συσσωρευμένη λόγω κάποιου οιδήματος (π.χ. λεμφοίδημα), επιστρέφει στα λεμφαγγεία , ώστε να διανύσει ξανά τη φυσιολογική της πορεία, πράγμα που μας οδηγεί τελικά στη μείωση του οιδήματος. Η λεμφική μάλαξη (λεμφικό μασάζ),  για να γίνει σωστά και να προσφέρει τo επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να γίνεται με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα που ακολουθούν οι πιστοποιημένες σχολές, οι οποίες διδάσκουν τις τεχνικές λεμφικής παροχέτευσης MLD καθώς και την ολοκληρωμένη αποσυμφορητική θεραπεία CDT. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω καθώς και το εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας που φροντίζουμε να έχει κάθε ασθενής μας, μας επιτρέπει να αποσκοπούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


︎
© Lemfos 2018